Zoeken (geef deel naam verblijf)

Tip: Onderaan vindt u informatie omtrent het vervoer naar uw vakantie-accommodatie op Vlieland.

Naar Harlingen voor Vlieland

Auto

Harlingen ligt aan de autoweg A7 Antwerpen Breda Rotterdam Den Haag Amsterdam Afsluitdijk Leeuwarden Groningen. Komend vanaf de Afsluitdijk of Sneek wordt op de rondweg om Harlingen de afslag `Harlingen haven` op de de ANWB borden aangegeven. Vanaf Leeuwarden komend wordt er ongeveer 1 km voor Harlingen een afslag naar de havens aangegeven.

Info over parkeren in/om Harlingen vind u op ParkerenHarlingen. U kunt vooraf reserveren. Voor lang parkeren is er een bewaakt terrein bij de haven (met shuttleservice).
In de stad zelf zijn overal parkeerzones en dus geen mogelijkheid om lang te parkeren.

Bij de veerkade zijn parkeerplaatsen voor het in- en uitladen van uw bagage. Gezien de tijd die het kosten om te parkeren raden wij u aan minimaal 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Bus

Er zijn directe busverbindingen met Harlingen Haven vanuit Alkmaar, vanuit Leeuwarden en vanuit Heerenveen.

Trein

U reist per trein naar Leeuwarden waar u dient over te stappen. Vanuit Leeuwarden neemt u de trein naar Harlingen-Haven. Nadere informatie is verkrijgbaar bij de algemene reisinformatielijn 0900-9292 of via 9292.nl

Op de kade in Harlingen

Op de kade staan genummerde bagagekarren van Rederij Doeksen waar u uw bagage op kunt plaatsen. Deze worden op de veerboot gereden. Handbagage kunt u bij zich houden. U vertrekt naar Vlieland met de veerboot vanuit Harlingen. De bootreis duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Wij verwijzen u naar de website van Rederij Doeksen voor de afvaarttijden (bellen kan ook 088- 9000888).

Uw passagebewijs (retour) koopt u aan het loket de rederij in de passagiersterminal, of online via de site van Rederij Doeksen. Wij raden u (vooral tijdens vakanties, en in de weekenden) de boot van tevoren te reserveren, zodat u altijd verzekert bent van een plaats.

Vanaf Harlingen vertrekken veerboten naar zowel Vlieland als Terschelling De veerboot naar Vlieland is genaamd `VLIELAND`. Na het kopen van de passagebiljetten loopt u de trap af en vervolgens naar links, mits u voor de sneldienst kiest; deze vertrekt bij de Terschellinger veerboten. In dat geval loopt u vanaf de trap rechtsaf.

Busdienstregeling

Arriva verzorgt de busdiensten op Vlieland met fluisterstille elektrische bussen. De bus staat altijd bij de boot als er een boot aankomt.
Complete dienstregeling.